Разходите на британската монархия са се увеличили с 5% спрямо предходната

...
Разходите на британската монархия са се увеличили с 5% спрямо предходната
Коментари Харесай

Ето с колко са се увеличили разходите на британската монархия

Разходите на английската монархия са се нараснали с 5% спрямо миналата година, по-специално поради промяната на монарха и ремонта, който тече в Бъкингамския замък, предадоха международните организации, като се позоваха на данни за разноските и бюджета на английската монархия, направени публично притежание

Общо разноските на монархията възлизат на 107,5 милиона лири.

В документа се регистрират и огромните церемонии, свързани с платинения празник на Елизабет Втора през предишния юни, погребението на кралицата през септември и месеците, предшествали коронацията на Чарлз Трети. През регистрирания интервал с изключение на тези исторически паметни събития са почнали да се провеждат и доста други прояви, анулирани по време на пандемията, като култивиран празненства и държавни визити, което изяснява и нарастването на разноските, предава Българска телеграфна агенция. 

Членовете на кралското семейство са взели участие в 2700 уговорката в страната и чужбина, а към 95 000 посетители са били признати в формалните резиденции на монарха по време на 330 събития.

В документа се показва и понижение с 19% на излъчванията, свързани с природния газ и парното, потребявани от монархията. За задачата през зимата парното в Бъкингамския замък е било понижено до 19 градуса по Целзий, с цел да се понижат и нездравословните излъчвания.

Ежегодно английската хазна отпусна грант на монархията в размер на 15% от приходите от наследството на короната, като за интервала 2022-2023 година сумата възлиза на 86,3 милиона английски лири, което е 1,29 лири на глава от популацията на страната.

През май министерството на финансите разгласи, че погребението на кралица Елизабет Втора е коствало на английските данъкоплатци 161,7 милиона лири. За защита тогава са били отделени 73,68 милиона лири. Хиляди служители на реда бяха ситуирани в страната в продължение на 10-те дни на народен печал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР